תשובות לשאלות נפוצות - ייפוי כוח מתמשך
אנו מקבלים פניות רבות בעניין משמעותו, תוקפו ויתרונותיו של ייפוי כוח מתמשך. קיבצנו את השאלות הנפוצות ביותר בעניין ייפוי כח מתמשך תוך מתן מענה לשאלות בשפה פשוטה וברורה, כדי שתוכלו להחליט את ההחלטה הנכונה בנוגע לעריכת ייפוי כח מתמשך !
איך עורכים ייפוי כח מתמשך בזמן הקורונה?
מגיפת הקורונה מציבה בפנינו אתגרים חדשים, ובמיוחד בכל הנוגע לבני הגיל השלישי. כפי שנוכחנו לדעת, התפתחות מחלת הקורונה אינה צפויה , ומצבו של חולה שהיה בהכרה מלאה עלול להידרדר במהירות עד לכדי שיהיה מונשם ומורדם. בנסיבות אלה חשוב שיהיה מי שידאג להוריכם בקבלת החלטות פיננסיות, רפואיות ואישיות.
מה בין מינוי אפוטרופוס ובין ייפוי כוח מתמשך?
עד לתיקון החוק היה כל אחד רשאי לדרוש שימונה לו אפוטרופוס בעצמו או שמישהו בשמו היה מבקש ואז על פי החלטת בית המשפט אחרי בדיקה כי קיימות כל הדרישות הנקובות בסעיף 33א (א) לחוק היה מתמנה אפוטרופוס. כלומר על בית המשפט להיווכח כי במידה ולא ימונה לאדם אפוטרופוס, קיים חשש כי יפגעו זכויותיו, אינטרסים או צרכים של האדם, וכמו כן לכך על בית המשפט להתרשם כי לא ניתן להשיג את המטרה שלשמה נדרש מינוי אפוטרופוס ובאותה עת לשמור על טובתו של האדם בדרך המגבילה פחות את זכויותיו, חירותו ועצמאותו. הליך זה הינו מורכב ויוצר חובות גם עבור האפוטרופוס, שכן חלה עליו חובת דיווח והגשת דוחות לאפוטרופוס הכללי וגם אחריות אישית. ככלל מינוי האפוטרופוס יתקיים כאשר האדם שמבוקש למנות לו אפוטרופוס לא רשאי עוד לטפל בעניינים הרכושיים או לקבוע באשר למצבו הרפואי. באשר לעריכת ייפוי כוח מתמשך אין צורך באישור בית משפט לשם כניסתו לתוקפו ואין צורך בהתקיימות התנאים הקבועים בסעיף 33א (א). כלומר אם אדם ערך ייפוי כוח מתמשך בעודו "מבין בדבר" לא ימונה לאותו אדם אפוטרופוס אם וכאשר יהיה במצב קוגניטיבי שאינו מקנה לו לטפל בעניינים. למי שערך ייפוי כוח מתמשך (הממנה) יש מיופה כוח שאותו הוא בחר בעצמו ואף נתן לו הנחיות מקדימות ומיופה הכוח ישמש מעין אפוטרופוס ללא צורך בהתערבותה של בית המשפט.
מה סוגי העניינים שניתן לכלול בייפוי הכוח המתמשך?
ייפוי כוח מתמשך יכול לכלול מגוון רחב של סוגי עניינים – ובהם עניינים אישיים, עניינים רפואיים, עניינים רכושיים, כולם או חלקם, והכול בהתאם לרצון הממנה.
מהו ייפוי כח מתמשך?
ייפוי כוח מתמשך הוא מסמך משפטי המאפשר לכל אדם בגיר (מעל גיל 18) המבין את משמעותו של יפוי הכוח ותוצאותיו, לקבוע כיצד ועל ידי מי יטופלו ענייניו בעתיד כאשר לא יוכל לטפל בכך בעצמו, למשל עקב מחלת זיקנה (כמו דמנציה, אלצהיימר), מוגבלות נפשית וכיוצא בזה.
מטרת ייפוי הכוח היא לאפשר לאדם. להמשך קרא כאן .
כמה עולה ייפוי כח מתמשך?
"במחקר שנערך על ידי הפורטל המשפטי LawMix נמצא כי 34% מעורכי הדין גובים עבור עריכת יפוי כח מתמשך מחיר הנמוך מ-2,500 שקלים חדשים.שמחנו לגלות כי משרדנו משתייך לקבוצה נבחרת זו.
מהו ייפוי כח מתמשך מקוון?
על פי התיקון לחוק האפוטרופסות ייפוי כוח מתמשך ייעשה אך ורק על ידי עורך דין שעבר הסמכה מיוחדת המאפשרת לו לערוך ייפוי כוח מתמשך. את הבקשה ניתן להגיש אך ורק על גבי טופס ייעודי מקוון ולא ניתן לערוך ייפוי כוח מתמשך כמסמך רגיל.
משרד עו"ד יעל מיליקובסקי-לוי
נוסד בשנת 2006
בעלת תואר ראשון במשפטים משנת 1998
בעלת רישיון עריכת דין משנת 1999
בעלת תואר שני במשפטים בהצטיינות משנת 2003
מוסמכת משרד המשפטים משנת 2019 לערוך יפוי כח מתמשך
בעלת ניסיון משפטי רב בתחומי המשפחה, הביטוח, העבודה והנזיקין
צרו עימי קשר