משרד עו"ד יעל מיליקובסקי-לוי
נוסד בשנת 2006
בעלת תואר ראשון במשפטים משנת 1998
בעלת רישיון עריכת דין משנת 1999
בעלת תואר שני במשפטים בהצטיינות משנת 2003
מוסמכת משרד המשפטים משנת 2019 לערוך יפוי כח מתמשך
בעלת ניסיון משפטי רב בתחומי המשפחה, הביטוח, העבודה והנזיקין
צרו עימי קשר
ייפוי כוח מתמשך - מה זה בדיוק
מה זה ייפוי כוח מתמשך? מתי צריך אותו? וכיצד מנפקים מסמך כל כך חשוב? אם אתם רוצים להטיב עם העתיד שלכם, או לשפר את איכות חייו של אדם קרוב שעלול לאבד את היכולת לבצע החלטות נכונות בעצמו - כדאי שתכירו את המושג הזה לעומק.
ייפויי כוח מתמשך הינו מסמך משפטי שמטרתו לאפשר לכול אדם מעל גיל 18 לבחור אדם מטעמו אשר הוא סומך עליו לקבל החלטות עבורו בזמנים בהם שיקול הדעת ו/או יכולת קבלת החלטות תפגע. לדוגמא: מצב בו ישנו אבחון מוקדם של דמנציה, שעם התפתחות והתקדמות המחלה לאדם פוחתת היכולת לקבל החלטות נכונות לגבי עתידו. בשלב טרם אבחון הדמנציה, כלומר כאשר האדם עדיין כשיר לקבל החלטות בעצמו, הוא יוכל לבחור באדם אשר הוא סומך עליו ולמנות אותו כמיופה כח ובכך לבצע החלטות למען המשך חייו ובשלב בו או לא יכול להחליט בעצמו. ההחלטות יכולות להיות בענינים רכושיים, אישיים ורפואיים.
כמה מיופי כח ניתן למנות ביפוי כח מתמשך
יפוי כוח מתמשך חייב לקבוע לפחות – מיופה כוח אחד ואין מגבלה על מספר מיופי הכוח. הממנה יכול לקבוע מיופה כוח יחיד שיכול להיות אחראי לכל העניינים או לקבוע מספר מיופי כוח, שימונו לכל הענינים ואז לקבוע את אופן הפעולה ביניהם.
ניתן גם להגדיר כי כל מיופה כח יהיה אחראי על נושא אחר. התאמת מינוי מיופי הכח תעשה בהתאם לרצונו ונסיבות חייו של כל ממנה. למינוי של מספר מיופי כוח קיים יתרון והוא שאם אחד מהם לא יוכל לשמש כמיופה כוח, מסיבות שונות, ימשיכו מיופי הכוח האחרים לפעול בהתאם לייפוי הכוח.
המלצתנו היא כי במידה ומונה מיופה כח אחד , למנות גם מיופה כח מחליף, זאת על מנת להבטיח שייפוי הכוח המתמשך לא יפקע במקרה שמיופה הכוח היחיד לא יוכל לבצע את תפקידו .
אימי אובחנה כחולה באלצהיימר בשלבים הראשונים של המחלה. האם תוכל לערוך ייפוי כוח מתמשך
במקרה זה יש לפנות בהקדם האפשרי לרופא מומחה (עדיפות לפסיכיאטר, גריאטר או נוירולוג) שעליו יהיה לבדוק את אימך ולקבוע בחוות דעת רפואית האם מבחינה קוגניטיבית אימך כשירה לערוך ייפוי כוח מתמשך. חוות דעת זו יש להביא לעורך הדין שעורך את ייפוי הכוח המתמשך, שעליו חלה האחריות לוודא כי אימך אכן כשירה לערוך יפוי כח מתמשך. במידה וחוות הדעת הרפואית תלמד כי אימך כשירה לערוך את ייפוי הכוח המתמשך ,אז אין מניעה כי אימך תערוך ותחתום על ייפוי כוח מתמשך.
מה ההבדל בין הנחיות רפואיות מקדימות ויפוי כח מתמשך
אנשים רבים העורכים יפוי כח מתמשך, נדרשים לשאלה של הארכת חיים , הנשמה ועוד.
חשוב לדעת כי יפוי הכח המתמשך אינו עוסק בסוגיות הדנות במצבים של אדם הנוטה למות.
יחד עם זאת ניתן לציין במסגרת יפוי הכח המתמשך "רמזים" על רצונו של אדם לסוף חייו.
כך במידה ויידרש ממיופי הכח לקבל החלטה קשה בנסיבות תום חיי הממנה, יוכלו לדעת כי קיבלו החלטה התואמת את רצונו של הממנה.
המלצתנו היא כי בנוסף ליפוי הכח המתמשך, יחתום הממנה על טפסים לפי חוק החולה הנוטה למות.
טפסים אלה כוללים:
נוסח מקוצר-בו ניתן למנות מיופה כח אשר יקבל ההחלטה המתאימה לתום חיי הממנה.
נוסח מפורט של הנחיות רפואיות מקדימות- בו הממנה ממלא באופן מפורט הטיפולים אשר מעונין כי יעשו בו, אם וכאשר יהיה במצב של חולה הנוטה למות.
ניתן לבחור בטופס אחד מבין השניים , או רק באחד מהם.
טפסים אלה נבדקים על ידי משרד הבריאות, ולאחר אישורם הם יופקדו במשרד הבריאות, וההוראות בהן יחייבו צדדי ג- לדוגמא- את הצוות הרפואי של בית החולים.
טפסים אלה תקפים ל-5 שנים, ויש להאריכם בתום 5 שנים.
?במידה וקיימות שאלות נוספות, או לצורך תיאום פגישה בנושא ייפוי כוח מתמשך, הנכם מוזמנים לפנות למשרד עו"ד יעל מיליקובסקי לוי בטלפון: 03-5472447
ליעוץ חינם בנושאים הקשורים ליפוי כח מתמשך – ניתן לפנות לעורכת דין יעל מיליקובסקי-לוי.
לפניה לעו"ד יעל מילקובסקי-לוי,
המתמחה בעריכת יפוי כח מתמשך
יש למלא את הטופס