מהן שתי הגישות למתן ההנחיות המקדימות, בעת עריכת יפוי כח מתמשך?
Mediaמעוניינים לדעת מהן שתי הגישות למתן ההנחיות המקדימות בעת עריכת ייפוי כוח מתמשך? עו"ד יעל מיליקובסקי-לוי המתמחה בעריכת ייפוי כוח מתמשך מסבירה
מהן שתי הגישות למתן ההנחיות המקדימות, בעת עריכת יפוי כוח מתמשך?
במאמר זה מסבירה עורכת הדין יעל מיליקובסקי-לוי, המתמחה בעריכת ייפוי כח מתמשך על גישות למתן הנחיות מקדימות בעת עריכת יפוי כח מתמשך.
תיקון מס' 18 לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופוסות, התשע"ו - 2016 , הביא להכרה ומתן תוקף משפטי ליפוי הכח המתמשך ומסמך ההנחיות המקדימות.
כידוע, יפוי כח מתמשך הינו מסמך משפטי, הנערך על ידי עורך דין, אשר הוכשר לכך, והוא מהווה כלי לתכנון עתידי במסגרתו הממנה מחליט מי ינהל עבורו את עניניו הרכושיים, האישיים, והרפואיים, כאשר לא יהיה מסוגל לעשות זאת בעצמו.
בהתייחס לתקופה זו ,בה נמנע אדם להכין ולקבל החלטות בעצמו, ניתן במסגרת יפוי הכח המתמשך לציין מי יטפל, וליתן הוראת מתאימות. זאת ניתן בחלק/מסמל הנחיות מקדימות.
לפי סעיף 32לא לחוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות -
"ממנה רשאי לתת ביפוי כח מתמשך הנחיות מקדימות למיופה הכח, שבהן יפרט את רצונו לגבי החלטות עתידיות שיתקבלו בשמו או פעולות שינקטו בשמו על די מיופה הכח בענינים הנכללים ביפוי הכח המתמשך."
אם כן, מהן שתי הגישות למתן ההנחיות המקדימות בעת עריכת יפוי כח מתמשך?
באשר להנחיות המקדימות ביפוי הכח המתמשך קיימות שתי גישות.
לפי הגישה האחת, די למלא את הטופס המקוון של יפוי כח מתמשך בלבד, ללא כל פירוט ותוך מתן הסמכה והסכמה גורפת לביצוע מלוא הפעולות על ידי מיופה הכח.
בנסיבות אלה אין מגבלות על מיופה הכח, ולכאורה ביצוע הפעולות על ידו יהיה פשוט.
לפי הגישה השניה, אין די אך ורק במילוי הטופס המקוון בעת עריכת יפוי הכח המתמשך, אלא יש לפרט ככל שניתן את ההראות והרצונות של הממנה במסמך ההנחיות המקדימות. בהתאם לגישה זו הממנה קובע בעת עריכת יפוי הכח המתמשך את הפעולות וההחלטות שיתבצעו בכל הענינים הקשורים אליו.
באמצעות פירוט זה בהנחיות המקדימות של יפוי הכח המתמשך, ניתן להבטיח כי רצונו של הממנה יבוא לידי ביטוי באופן ברור, וניתן יהיה להקטין את התערבות המדינה ו/או קופים אחרים.
ככל הנראה הדרך הראויה בעת עריכת יפוי כח מתמשך תהיה לאזן בין שתי הגישות השונות, קרי לכתוב הנחיות מקדימות ביפוי הכח המתמשך, אך להמנע מפירוט יתר בעת עריכת יפוי הכח המתמשך אשר לעיתים עלול לגרוע, ואף להקשות בניהול עניניו של הממנה בעתיד.
אולי יעניין אתכם גם: